KEK
Fillimi / Lajmet / Haziri: Presheva, Bujanoci e Medvegja duhet që t’i bashkohen Kosovës, është padrejtësi historike mbetja nën Serbi
Nënkryetari i LDK-së, Lufti Haziri thotë se java e ardshme do të jetë vendimtare për Qeverinë e Kosovës

Haziri: Presheva, Bujanoci e Medvegja duhet që t’i bashkohen Kosovës, është padrejtësi historike mbetja nën Serbi

Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, ka thënë së Kosova Lindore duhet që t’i bashkohet Kosovës. Ai ka thekson është padrejtësi historike që ajo trevë ka mbetë jashtë kufijve të Kosovës. “Dëgjoni, kërkesat e Serbisë ndaj Kosovës po i kalojnë suazat e normales. Ato po kërkojnë kthimin e atyre serbëve që janë larguar nga kosova për një jetë më të mirë në Serbi, që  nga viti 1970. “E vërteta historike dihet. Ata janë munduar që të ndërrojnë praninë  demografike në Kosovë. Në Karadak dhe Mitrovicë kanë dashur që të krijojnë shumicë serbe. Këtë nuk janë kanë arritur. Është mëkat se si Kosova Lindore mbeti jashtë kufijve. Si ndodhi që të vijë puna deri tek ndarja e Anamoravës në tre shtete. Nuk dua të krijoj pasiguri në Maqedoninë e Veriut. Por e vërteta dihet, ka saktësuar, Lutfi Haziri.

Kontrolloni gjithashtu

Gastronomet kanë thyer pjata para Qeverisë për t’i shprehur pakënaqësitë e tyre

Të pakënaqur nga mungesa e përkrahjes financiare nga institucionet dhe mos shfuqizimin e masave ndaj ...