KEK
Fillimi / Lajmet / Kryeministri Hoti në Samitin e Parisit i bënë të qarta objektivat që Kosova synon t’i arrijë në dialogun më Serbinë
Hoti në Samitin e Parisit i bënë të qarta objektivat që Kosova synon t'i arrijë në dialogun më Serbinë

Kryeministri Hoti në Samitin e Parisit i bënë të qarta objektivat që Kosova synon t’i arrijë në dialogun më Serbinë

Kryeministri Hoti ka marrë pjesë sot në Samitin e Parisit i cili është organizuar përmes një video-konference. Në fjalën e tij para të pranishmëve ai ka theksuar se për Kosovën, marrëdhëniet fqinjësore me Serbinë vazhdojnë të mbesin shqetësuese. Që nga fillimi i dialogut më 2011, Serbia ka vazhduar të ndërmarrë fushata kundër anëtarësimit të Kosovës në organizata ndërkombëtare dhe duke lobuar kundër njohjes së Kosovës nga shtetet e tjera. Këto praktika të dëmshme dëmtuan procesin e normalizimit të marrëdhënieve tona si dy vende të pavarura. Gjatë rrjedhës së dialogut, Serbia nuk tregoi synime të vërteta për normalizimin e marrëdhënieve midis dy vendeve. Përkundrazi, ai e ka zgjatur procesin për të “blerë kohë” dhe për të vazhduar fushatat e saja kundër sovranitetit të Kosovës. Tutje Hoti ka përmendur edhe pesë objektivat që Kosova synon të arrijë:

  • Marrëveshja Gjithëpërfshirëse që duhet të rezultojë në njohje reciproke.
  • Njohja e Kosovës nga pesë vendet e BE-së.
  • Anëtarësimi i Kosovës në OKB dhe shfuqizimi i Rezolutës 1244.
  • Anëtarësimit në organizata të tjera ndërkombëtare .
  • Zbardhja e fatit të personave të humbur dhe viktimave të gjitha formave.

Kontrolloni gjithashtu

Nik Gjeloshaj: Qeveria e Malit të Zi po i hakmerret komunës së Tuzit për shkak të vendosjes së Flamurit të Kosovës

Nik Gjeloshaj: Qeveria e Malit të Zi po i hakmerret komunës së Tuzit për shkak të vendosjes së Flamurit të Kosovës

Kryetari i komunës shqiptare të Tuzit, Nik Gjeloshaj, vendimin e qeverisë malazeze për të mos ...