Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Hoxhaj: Samiti i Parisit është vendimtar nëse do të kemi një marrëveshje me Serbinë këtë vit
Enver Hoxhaj: Vendi është në krizë dhe për këtë përgjegjësinë e madhe e ka Albin Kurti, si fitues i zgjedhjeve

Hoxhaj: Samiti i Parisit është vendimtar nëse do të kemi një marrëveshje me Serbinë këtë vit

Zëvendëskryeministrit i Kosovës, Enver Hoxhaj ka thënë se Samiti i Parisit është vendimtar nëse do të kemi një marrëveshje me Serbinë këtë vit apo të dështoj. Ai ka theksuar se në kryeqytetin francez do të duhej të projektoheshin parimet e qarta të dialogut. Këto komente Hoxhaj i ka bërë gjatë një bisede me vijues të Akademisë Diplomatike të Vjenës që po qëndrojnë për vizite studimore në Prishtinë. “Viti 2019 është një mundësi e madhe për të arritur marrëveshjen me Serbinë por edhe një shansë e humbur nëse Samiti i Parisit nuk i projekton parimet, pritjet dhe parametrat e qartë rreth dialogut. Për këtë qëndrim dhe tema të tjera bisedova me një grup vijuesish të Akademisë Diplomatike të Vjenës që po qëndrojnë për një vizitë studimore në Kosovë. Theksova se Kosova është e interesuar dhe e përgatitur për të arritur një marrëveshje dhe kjo mund të bëhet nëpërmjet një bashkëveprimi të SHBA-së dhe BE-së. Por fare lehtë, kjo mundësi e madhe e këtij viti mund të kthehet edhe në një zhgënjim të madh, ka thënë Hoxhaj.

Kontrolloni gjithashtu

Gjendje alarmante në Brazil, mbi 33 mijë viktima nga koronavirusi

Mediet ndërkombëtare njoftojnë për gjendje alarmante në Brazil për shkak të koronavirusit. Gazeta “The Guardian” ...