Fillimi / Intervista / Intervistë me Fahri.F.Fazliun-nip i Heroit të kombit, Fahri Fazliu

Intervistë me Fahri.F.Fazliun-nip i Heroit të kombit, Fahri Fazliu

RKL: Dëshmorët e kombit janë burimi i rrezatimit që ndriçon idealet atdhetare të të gjithë brezave. Ju jeni brezi pasardhës i Heroit, Fahri Fazliu, dhe keni trashëguar emrin e Tij, a jeni krenar për këtë?

Fahri.F.Fazliu: Jo vetëm që jam krenar, por edhe e kam për nderë ta mbaj ketë emrë të xhaxhit tim Fahri, Hero i Kombit.

RKL: Xhaxhai Juaj, Fahri Fazliu i takon plejadës së ideatorëve të përkushtuar të lirisë, sa jeni i  njohur me aktivitetin e Tij?

 

Fahri.F.Fazliu: Për aktivitetin e Fahriut më ka folur shumë familja dhe bashkëveprimtaret e tij. Ata më kanë thënë se Fahriu ka qenë njeri ndër ideologët e Lëvizjes kombëtare shqiptare, një organizator i mrekullueshëm i lëvizjeve ilegale-patriotike të kohës. Njeri, që aktiviteti i tij patriotik shtrihet jo vetëm në hapësirat ku jetonin shqiptarët nën Jugosllavi, por edhe jashtë saj, deri në Rumani.

RKL: Fahri Fazliu, Afrim Zhitia  e të tjerë u bënë shtyllat intelektuale, organizuese e vepruese të Lëvizjes Popullore për Republikën e Kosovës, bazat e së cilës organizatë i kishin vënë kolosët e mendimit dhe të veprimit militant, Kadri Zeka e Jusuf Gërvalla, sa dini të tregoni për ato aktivitete, për të cilat me siguri se keni dëgjuar sa e sa herë.

Fahri.F.Fazliu: Jusuf e Bardhosh Gervalla, Kadri Zeka, Rexhep Mala, Nuhi Berisha e shumë e shumë dëshmorë të tjerë, kanë qenë shtylla kurrizore të organizatave patriotike e ilegale të Kohës. Njerëz me virtyte të larta njerëzore,  që jetën e tyre e vunë në shërbim të kombit, njerëz që asgjë nuk i morën kombit, por vetëm i dhanë atij.

RKL:   Në “Bregun e Diellit”, në një betejë të pabarabartë midis Fahri Fazliut dhe Afrim Zhitisë, dhe qindra forcave policore të atëhershme jugosllave, pas disa orë luftimesh, duke luftuar deri në frymën dhe fishekun e fundit, Afrimi dhe Fahriu ranë heroikisht. Heroizmi i tyre a do të ishte mjet i fuqishëm inspirimi, për ushtarët e ardhshëm te UCK-së?

Fahri.F.Fazliu: Heroizmi i Afrimit e Fahriut, jo vetëm që ka qenë inspirim i fuqishëm i ushtarëve të UÇK-së, por edhe mbi heroizmin e tyre, mbi punën e tyre të palodhur në shërbim të çështjes kombëtare, mbi gjakun e tyre të derdhur për liri, është edhe themelimi i vet UÇK-së.

RKL: Tani në këtë 28-të vjetor të rënies heroike, si ndiheni kur e kujtoni  xhaxhanë ?

Fahri.F.Fazliu: Sa më shumë që shkojnë vitet, aq më shumë rritet respekti për veprën e tyre. Ecja në rrugën e tyre, është siguria më e madhe për të ardhmen tonë.

RKL: I nderuar Fahri,  ju falënderojmë se u bëtë  pjesë e intervistave në Radion Kosova e Lirë. Ju urojmë suksese në jetë.

Fahri.F.Fazliu: Ju faleminderit që më nderuat me ftesën e juaj.

Kontrolloni gjithashtu

Dr. spec. Selami Sylejmani flet për Dr. Faherdin Hotin

Dr. spec. Selami Sylejmani flet për Dr. Faherdin Hotin

Të kërkoni nga unë që të flas për Dr. Faherdin Hotin, dhe ti shpalos kujtimet ...