Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet / Investitorët italianë të interesuar për bashkëfinancime me bizneset kosovare

Investitorët italianë të interesuar për bashkëfinancime me bizneset kosovare

Në Ambasadën e Italisë në Prishtinë, të mërkurën u mbajt konferenca me temën “Mundësitë e  bashkëpunimit me Kosovën”, ku përfaqësuesit e Rajonit Autonom Italian,  Friuli Venezia Giulia dhe Kompania italiane “Fines S.p.A”, prezantuan përvojën e tyre dhe njëkohësisht shprehën interesimin për bashkëpunim me kompanitë kosovare.

Të pranishëm në këtë forum ishin Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, Ambasadori i Italisë në Kosovë – Andreas Ferrares, Mauro Del Savio – President i Finest S.p.A, Franco Jacob – Presidenti i Këshillit Rajonal Autonom të Friuli Venezia Giulia dhe investitorë italianë.

Me këtë rast, Ministri Stavileci duke falënderuar Ambasadorin Ferrares për mbështetjen që po i jep vendin tha se në kuadër të këtyre hapave investitorët italianë janë të mirëseardhur dhe se Qeveria e Kosovës do t’i ofrojë mbështetjen e duhur.

”E dimë potencialin që ka Italia dhe bizneset italiane, sepse tashmë kemi të pranishëm biznese të shtetit tuaj edhe në Kosovë, të cilat bashkëpunojnë me bizneset e vendit tonë prandaj ne si Qeveri do të jemi në mbështetje të investimeve italiane në të gjitha fazat”, tha ai.

Ai vlerësoi organizimin e këtij forumi si një mundësi e mirë për tu njohur me praktikat italiane të bizneseve, të cilat do të ishin një ndihmë e mirë për bizneset vendore.

Me tej ministri Stavileci u tha investitorëve italianë se Kosova është duke kaluar në një periudhë stabile, të qetë dhe  të përshtatshme për investime.

Nga ana e tij, Andreas Ferrares tha se Kosova duhet të krijojë kushte më të mira për tërheqjen e investitorëve të huaj dhe se Italia është mjaft e interesuar që të investojë në Kosovë.

Ndërsa, Presidenti i Finest S.p.A, Mauro Del Savio, duke prezantuar aktivitetin e subjektit që drejton tha se ajo ofron ekspertizë ekonomike dhe këshilla për zhvillimin e  kompanive me qëllim të promovimit të tyre në tregun ndërkombëtarë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari Haliti nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi me organizatën IKC me të cilën do të përfitojnë fermerët vitias

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti, ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me Organizatën IKC, ...