Jakup Krasniqi: Nisma është kundër Gjykatës Speciale, për shkak se kjo Gjykatë është monoetnike

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi  ka thënë se partia e tij është kundër Gjykatës Speciale, për shkak se kjo Gjykatë është  njëetnike, gjë që është kundër vlerave të demokracisë. Kemi treguar pse jemi kundër Gjykatës Speciale, dhe argumenti kryesor ka qenë se kjo Gjykatë nuk po vendos standarde, po bën ndjekje etnike që nuk e njeh demokracia. Unë kam qenë në takimet kryesore para se të merreshin vendimet për Gjykatën dhe kam kërkuar t’u bëhen disa vlerësime gjykatave tona – të UNMIK-ut, të EULEX-it dhe gjykatave lokale. Të tregohet se gjykatat e EULEX-it, të UNMIK-ut dhe gjykatat tona kanë dështuar – edhe pse tonat nuk kanë dështuar”, ka thënë Krasniqi, duke u arsyetuar se “gjyqësisë sonë asnjëherë nuk i është dhënë rasti që të merret me krimet e luftës”.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …