kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Lajmet / Jakup Krasniqi: Për të gjitha të ligat, prapësitë e shkatërrimet fajtor është Qeveria e vendit
Krasniqi: Ideja për korrigjim kufijve është antikushtetuese por nuk është ide e Thaçit, është ide e vjetër e Serbisë

Jakup Krasniqi: Për të gjitha të ligat, prapësitë e shkatërrimet fajtor është Qeveria e vendit

Duke analizuar situatën e përgjithshme e tejet të  të rënduar në Kosovë, ish-kryekuvendari, Jakup Krasniqi shkruan se “pas ngjarjeve të 26 shkurtit brenda e jashtë Kuvendit, jo vetëm kanë përshkallëzuar gjuha primitive të komunikimit, madje jo vetëm mes meshkujve, por ajo është bërë agresive dhe e pa pranueshme ndaj deputeteve të reja, pa e adresuar problemin aty ku është në të  vërtetë. Problemi nuk është vetëm të përshkallëzimi i gjuhës deri në banalitet, por, po shkohet drejt një pasigurie për jetën e pasurinë e njerëzve. Kosova e qytetarët e saj kanë nevojë për punë e siguri, për ndërtim e jo shkatërrim. Nuk kam asnjë dyshim, përgjegjësia për gjithë atë që po ndodhë këtyre dite, është të Ekzekutivi i vendit, i cili për të gjithë këto përshkallëzime e mban përgjegjësin. Pasi përgjegjësinë nuk e ka vetëm për t’i kontrolluar tenderët?!

***

Pse është duke ndodhur kjo?

Ka vite që i gjithë Sistemi i Sigurisë në Kosovë është i paaftë që t’i ushtroj detyrat e përgjegjësit e veta ligjore, në zbulimin e veprave kriminale, si brenda tij ashtu edhe jashtë. Këtij Sistemi duhet t’i bëhet një analizë, pse është kaq i ngathet në zbulimin e veprave kriminale? A i meriton, ky Sistem kështu si është, parat publike që i shpenzon? Apo, mos gjithë kjo ngathtësi është pasojë e jo funksionimit, e jo profesionalizmit e të nepotizmit të instaluar aty? Gjithashtu, ka vite që edhe Sistemi i Drejtësisë nuk është duke funksionuar dhe as që është në nivelin e përgjegjësive ligjore që ka. Me ketë nivel të përgjegjësive, të profesionalizmit e të funksionimit, në këto institucione vitale të shtetit, siguria qytetare jo vetëm që nuk do të përmirësohet, por do të përkeqësohet. Ndërsa përgjegjësia për ketë mos funksionim është e Qeverisë se koalicionit. Pasi është kështu, partitë e koalicionit qeverisës, nuk duhet ta hedhin përgjegjësin ke opozita apo të ndonjë parti opozitare, por te politikat e tyre rrënuese në Sistemet e përmendura! Ata duhet ta shohin se me politikat e tyre anti kushtetuese, po e shkatërrojnë sigurinë dhe të ardhmen e vendit! Kjo gjendje është edhe një arsyeje shtesë, pse kjo qeveri duhet të dorë hiqet, që vendi të shkoj në zgjedhje të parakohshme!

Kontrolloni gjithashtu

Nuk arrihet marrëveshje për bashkëqeverisje mes LDK-së e Vetëvendosjes por bisedimet do të vazhdojnë në ditët e ardhme

Nuk arrihet marrëveshje për bashkëqeverisje mes LDK-së e Vetëvendosjes por bisedimet do të vazhdojnë në ditët e ardhme

Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti dhe ai i LDK-së, Isa Mustafa, nuk kanë arritur marrëveshje ...