Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Jorn Rohde, ka deklaruar se vendi i tij fatkeqësisht ka ulur bashkëpunimin me Kosovën në disa sektorë. Kështu

Jorn Rohde: Sfiduese për Kosovën mbetet lufta kundër korrupsionit, reforma e administratës publike dhe sundimi i ligjit

Ambasadori gjerman në vendin tonë, Jorn Rohde, ka marrë pjesë në tryezën e organizuar nga Komisioni për Integrime Evropiane në lidhje me raportin e Bashkimit Evropian për Kosovën. Ai ka folur për mungesën e bashkëpunimit pozitë e opozitë, duke sqaruar se për shkak të mos-votimit të marrëveshjeve ndërkombëtare, Kosova i humb 400 milionë euro. Rohde, i ka bërë thirrje Kosovës që të bëjë edhe më tej përpjekje për zbatimin e marrëveshjeve të arritura me Serbinë, duke shtuar se ajo ka qenë e përkushtuar “në dialogun e lehtësuar nga BE-ja. Sipas tij, është e rëndësishme që të arrihet një moment në bisedimet me Serbinë. Rohde ka thënë se sfiduese për Kosovën mbetet lufta ndaj korrupsionit, reforma e administratës publike dhe sundimi i ligjit.

Kontrolloni gjithashtu

LDK e mbledh kryesinë e partisë për të vendosur nëse do ta përkrah kandidaturën e Vjosa Osmanit për kryetare të Kosovës

LDK-ja konsideron se deri në anëtarësimin e plotë të Kosovës në NATO mbetet shumë punë për të bërë

Lidhja Demokratike e Kosovës,  ka theksuar se mbështetja e vazhdueshme dhe e palëkundur e Amerikës …