Joern Rohde: Kosova i ka plotësuar kushtet për liberalizimin e vizave, por brenda BE nuk ka pajtim për këtë çështje

Jorn Rohde: Ballkani i Hapur nuk po duket të jetë iniciativë gjithëpërfshirëse

Ambasadori gjerman Jorn Rohde, ka bërë të ditur se në të gjitha vizitat e tij gjatë javës së kaluar kancelari ka qenë i qartë që dëshiron ta ringjallë Procesin e Berlinit, dhe e tha këtë edhe në konferencën për shtyp. Këto nuk janë vetëm fjalë por vepra konkrete për konferencën që do të ftohet e veçanërisht rreth çështjeve që duhen diskutuar për tregun regjional”, tha ai. Mirëpo ne asnjëherë nuk do të kritikojmë shtetet që duan të fuqizojnë bashkëpunimin rajonal. Pyetja kryesore është se a do të jetë ajo iniciativë gjithëpërfshirëse, ndërsa për momentin kjo nuk po duket e tillë sepse janë disa vende që nuk janë pjesë e Ballkanit të Hapur. A kemi nevojë për një proces tjetër? Në anën tjetër, në disa raste ndodh që të krijohen procese paralele në rast se opsioni i parë nuk funksionon”, tha ndër të tjera ambasadori Jorn Rohde.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …