kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Institucionet / Ka vazhduar faza e dytë e shpërndarjes së 173 mekazimave bujqësorë për fermerët e Komunës së Rahovecit

Ka vazhduar faza e dytë e shpërndarjes së 173 mekazimave bujqësorë për fermerët e Komunës së Rahovecit

Drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka bërë shpërndarjen e 173 mekanizmave bujqësor për një pjesë të fermerëve përfitues, konkretisht: 40 motokultivatorë, 30 shpërndarëse plehu, 35 spërkatëse, 22 makina mjelëse dhe 46 pllugje, përfitues të cilët kanë për qëllim zhvillimin e veprimtarisë bujqësore. Në ceremoninë e shpërndarjes së mekanizmave bujqësor, pjesëmarrës ishin edhe Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, Nënkryetari Fatmir Iska dhe drejtori i Drejtorisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Berat Duraku. Në ditët në vazhdim do të bëhet shpërndarja e pjesës tjetër të mekanizmit bujqësor në bazë të furnizimeve të cilat do të pranohet nga kompanitë me të cilën ka lidhur kontratë komuna e Rahovecit. Ndërkaq, njëri prej përfituesve të një kultivatori, Asllan Krasniqi tha se kjo do t’i shërbejë më shumë për vreshta, por edhe për produkte të tjera.

Kontrolloni gjithashtu

Nisën punimet në ndërtimin e memorialit ,,Dëshmorët e Kombit ‘’ në fshatin Carrabreg i Ulët

Në afërsi të SHFMU ,,Lidhja e Prizrenit’’ kanë nisur punimet për ndërtimin e memorialit ,,Dëshmorët ...