Ka vdekur Xhemajlije Hoxha Demaçi, gruaja e simbolit të rezistencës kombëtare, Adem Demaçi

Ka vdekur Xhemajlije Hoxha Demaçi, gruaja e simbolit të rezistencës sonë kombëtare, Adem Demaçi. Varrimi i të ndjerës do të bëhet sot në ora 12.30 në varrezat e Lagjes Arbëria ( ish Dragodan) nga rrethi i ngushtë familjar. Xhemajlije Hoxha Demaçi kishte bërë një jetë të vështirë. Pas burgosjes së burrit të saj, Adem Demaçit, atë e largojnë nga vendi i punës së saj, mësuese në Prilluzhë të Vushtrrisë. Me qëllim të lehtësimit të jetës së saj, bac Adem Demaçi i shkruan një letër nëpërmjet së cilës i kërkon asaj që të bëjë kërkesë për shkurorëzim. Pas shkurorëzimit, Xhemajlinen e kthejnë në shkollës si pastruese e më vonë në pozitën e mësueses. Më vonë u detyrua ta pranojë që ta sigurojë ekzistencën për vete dhe fëmijët. Unë u ndjeva shpirtërisht i lehtësuar” ka treguar në mes tjerash, simboli i rezistoëncës sonë kombëtare, Adem Demçai duke përkujtuar vitet e tij nëpër burgjet e Jugosllavisë dhe vuajtjet e familjarëve të tij.

 

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …