Isa Mustafa dhe Kadri Veseli

Kadri Veseli: Koalicioni qeverisës PDK-LDK është stabil

Në një intervistë për “Deutsche Welle”, kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe kryetar i PDK-së, Kadri Veseli ka folur edhe për mospjesëmarrjen e Listës Serbe në Kuvend dhe Qeveri. Ai ka thënë se Kuvendi i Republikës së Kosovës nuk mund të ketë kushtëzime nga askush, në këtë rast as nga Lista Serbe. “Shumica parlamentare vepron me 60 deputetë dhe kjo shumicë parlamentare ka 89 deputetë, ku 11 janë nga Lista Serpska dhe këtu ka një konsensus të plotë për vendimet që duhet të merren me një shumicë të thjeshtë. Sidoqoftë, unë mendoj se do të ketë reflektim nga lista Serpska dhe ata do të vijnë në punimet e Kuvendit, por kushtëzime në Republikën e Kosovës nuk mund të bëjë askush. Veseli ka folur edhe për marrëveshjen e arritur të kodit telefonik në Bruksel.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …