leoni

Katarina Barley: Kompromiset midis BE-së dhe autokratëve përfundimisht bien në këmbët tona

Katarina Barley: Kompromiset midis BE-së dhe autokratëve përfundimisht bien në këmbët tona

Gazeta gjermane “Frankfurter Rundschau” ka biseduar me nënkryetaren e Parlamentit të BE-së Katarina Barlei, e cila paralajmëroi për rreziqet dhe çekuilibrat e zgjerimit. Frika e saj  është se Bashkimi Evropian mund të sjellë një tjetër rast, sikur është Viktor  Orbani i Hungarisë, në aleancë. Kompromiset midis BE-së dhe autokratëve përfundimisht bien në këmbët tona”, tha Barley. Zgjerimi i BE-së është një mundësi për të promovuar paqen, lirinë dhe prosperitetin në Evropë”. Megjithatë, parakusht është që të plotësohen të gjitha kriteret që kanë të bëjnë me demokracinë dhe sundimin e ligjit. Nëse do të ketë shkurtesa të tilla është ende në ajër: negociatat për pranimin e Serbisë në BE janë duke u zhvilluar. Sidoqoftë, Barley i dëshmoi Komisionit të BE-së të Ursula von der Leyen në çdo rast një anë të kundërt. “Në mosmarrëveshjen midis Serbisë dhe Kosovës, për shembull, Komisioni vendosi në mënyrë të njëanshme sanksione vetëm për Kosovën shtatorin e kaluar. Duke bërë këtë, ai po dërgon sinjale kontradiktore, saktësoi nënkryetarja  Parlamentit të BE-së Katarina Barlei.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …