leoni

Këshilli i Bashkësisë Islame në Deçan ka reaguar ndaj krijimit të Lëvizjes për braktisjen e fesë islame

Këshilli i Bashkësisë Islame në Deçan ka reaguar ndaj krijimit të Lëvizjes për braktisjen e fesë islame. “Këshilli i Bashkësisë Islame në Deçan, shpreh indinjatën e thellë lidhur me formimin e të të ashtuquajturës “Lëvizje për braktisjen e fesë islame”, meqë siç u pa e dëgjua ajo s’ka qëllime t’mira për shoqërinë tonë, aty vërehen elemente përçarëse dhe nxitje të urrejtjes ndër-fetare, si dhe mos durim fetar dhe njerëzor. Ju kujtojmë se populli ynë me besimin islam, dhe besimet e tjera, ka ditur të ruajë dhe kultivojë paqen dhe tolerancën ndër-fetare, fakt i çmuar shumë përgjatë historisë sonë. Mbështetur në këtë fakt, lëvizjet e tilla kanë tendenca qëllimkëqija dhe atakojnë atmosferën e shkëlqyeshme të  ndërtuar me shekuj tek ne, sepse me këtë, veçanërisht sulmohet Islami. Secili është i lirë ta zgjedhë besimin e vet dhe ta praktikojë atë, por nuk ka të drejtë të bëjë përçarje dhe sulmojë të tjerët në asnjë mënyrë” thuhet në mes tjerash në reagimin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Deçan.

Kontrolloni gjithashtu

Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, mbështesin kandidaturën e zonjës Kamala Harris për kryetare të Amerikës

Ish-kryetari Shteteve të Bashkuara, Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, e cila garoi …