Deputetja e Britanisë së Madhe, Alicia Kearns është pritur në takim edhe nga kryeministri, Albin Kurti

Gjatë qëndrimit disa ditor në vendin tonë, deputetja e Britanisë së Madhe, Alicia Kearns është pritur në takim edhe nga kryeministri, Albin Kurti. Në njoftimin e Zyrës së Kryeministrit për këtë takim, thuhet se kryeministri, Albin Kurti ka shprehur mirënjohjen për mbështetjen e madhe të Kearsnit për Kosovën. “Në takim u theksua që prioritet kryesor për Republikën e Kosovës është siguria e shtetit dhe e qytetarëve. U tha se pas sulmit terrorist dhe kriminal të 24 shtatorit të kryer nga grupe paramilitare me sponsorim dhe pjesëmarrje të Serbisë, ndëshkimi është vendimtar për mospërsëritje. U bisedua për përkushtimin e plotë për zbatimin e Marrëveshjes Bazike (Bruksel, 27 shkurt) dhe Aneksit të Implementimit të tij (Ohër, 18 mars)”, thuhet në njoftim.

Kontrolloni gjithashtu

Olivier Guerot: Themelet e dialogut Kosovë-Serbi mbeten të pandryshuara, Asociacioni prioritet për Kosovën

Ambasadori i Francës në Kosovë, Olivier Guerot, ka theksuar se themelet e dialogut ndërmjet Kosovës …