leoni

KFOR-i, në asnjë moment nuk ishte i përfshirë në negociatat e supozuara me serbët, në shtator të vitit 2023

Grupi Ndërkombëtar i Krizave publikoi një raport në lidhje me veriun e Kosovës dhe atë që kishte ndodhur në Banjskë në shtator të vitit të kaluar. Duke përshkruar dhunën që ndodhi në Banjska në shtator 2023, Raporti i Grupit të Krizave thekson se duke pasur frikë nga një gjakderdhje, KFOR-i negocioi tërheqjen e grupit terroristëve të armatosur serbë në pyjet përreth, nga të cilat ata pastaj u zhduken. Autoritete të KFOR-it mohojnë kategorikisht se ishin të përfshirë në negociatat e supozuara. Pasi u thirr për të përforcuar praninë e tij, KFOR-i thotë se u koordinua ngushtë me Policinë e Kosovës dhe misionin e BE-së për Sundimin e Ligjit, për të rivendosur sigurinë në zonë. KFOR-i thotë se vazhdon të zbatojë mandatin e tij për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, thuhet mes tjerash në komunikatën zyrtare të KFOR-it,

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …