Brickos

Kina dhe Rusia kanë penguar përpjekjet e OKB-së për të vendosur sanksione të reja kundër Koresë Veriore

Kina dhe Rusia kanë penguar përpjekjet e OKB-së për të vendosur sanksione të reja kundër Koresë Veriore

Kina dhe Rusia, anëtarë me të drejtë të vetos në Këshillin e Sigurimit të OKB-së  kanë penguar  përpjekjet e OKB-së për të vendosur sanksione të reja ndaj Koresë Veriore, pas një vale të testimit të raketave të ndryshme gjatë këtij viti, ku për herë të parë pas vitit 2006 edhe organi më i lartë i OKB-së filloi të vendosë sanksione ndaj Pong-jangut zyrtar, u ndanë pesë anëtarët e përhershëm të OKB-së, që kanë të drejtën e vetos. 13 anëtarët tjerë të këshillit votuan pro rezolutës e cila u hartua nga OKB-ja, e cila ndalonte eksportin e duhanit dhe naftës në drejtim të Koresë Veriore. Rezoluta gjithashtu do ta vendoste në listën e zezë grupin e hakerëve Lazarus, grup i cili  ka lidhje me shtetin e Koresë Veriore. Vetëm gjatë këtij viti Koreja Veriore ka testuar 23 raketa, tre nga të cilat u lëshuan brenda një ore në ditë e kaluara.

Kontrolloni gjithashtu

Dardan Molliqaj: Asociacioni qëndron prapa veprimeve të kryeministrit Albin Kurti, të cilat lidhen me tensionet në veri të vendit

Kryetari i Partisë Socialdemokrate të Kosovës, Dardan Molliqaj, ka deklaruar se Asociacioni qëndron prapa veprimeve …