Xhamia e Madhe

Kisha serbe dhe Katedralja ndërtohen pa leje të komunës së Prishtinës, xhamia lejen po e pret qe 18 vjet

Në kohën kur Kosova po trajtohet si shtet xhihadist nga Serbia dhe mbetjet e Serbisë në Kosovë,  ka filluar fushata kundër ndërtimit të një Xhamie të Madhe në Prishtinë. Fillimisht fushata ka nisur me peticione, pastaj me interpretime për e kundër të jugo-gazetarëve dhe analistëve, për ta zemëruar edhe Myftiun e Kosovës i cili zakonisht jep fjalë të mëdha plot qe 18 vjet për ndërtimin e xhamisë. Ai ka thënë për mediet  se nuk dëshiron të komentojë fare peticionin e disa anëtarëve të shoqërisë civile lidhur me kundërshtimin e tyre për projektin e Xhamisë së Madhe në Prishtinë, por qëndron prapa deklarimeve që i ka dhënë në intervistën e fundit në RTK, ku ka thënë se xhamia do të ndërtohet pa leje nëse Komuna nuk e lëshon një dokument të tillë. Është vështirë e besueshme se në Kosovë mund të ndërtohet një xhami e përmasave të tilla pa lejen e komunës, po të jetë kishë serbe, leja merret në Beograd, dhe nuk pyetet fare komuna e Shpend Ahmetit, po të jetë Katedrale, leja merret në Vatikan, pa pyetur kënd, madje duke  prishur në themele një shkollë kombëtare që kishte bërë emër për 70 vjet, por për xhami ndryshon puna. Përpjekja e ndërtimit të Xhamisë në Prishtinë pa lejen e Komunës pëson fatin e  xhamisë në Zemun,  afër  Beogradit, e cila u rrënua   më 26 maj 2017.

Kontrolloni gjithashtu

Lutfi Haziri: Qeveria Kurti është e zhytur shumë në korrupsion, do ta këtë problem me dalë para njerëzve

Lutfi Haziri: Ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e parakohshme, në radhë të parë sepse Qeveria është e papunë

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, konsideron se ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e …