Fillimi / Institucionet / KK i Malishevës, mbajti mbledhjen e parë të rregullt për vitin 2020

KK i Malishevës, mbajti mbledhjen e parë të rregullt për vitin 2020

Kuvendi Komunal i Malishevës, mbajti mbledhjen e parë të rregullt për vitin 2020. Mbledhjen e udhëhoqi, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës së Malishevës, Rrahim Morina, ku pas debatit për pikën jashtë-rendit të ditës, rendi i punës për mbledhjen e parë të rregullt, u miratua me plotësim ndryshime. U Shqyrtua dhe miratua  procesverbalit i mbledhjes së -X- të vitit 2019, dhe më pas u debatuan për shqyrtim dhe miratim disa kërkesa  të parashtruar  nga Kryetari i Komunës si, kërkesa  nr.01/42 datë:20.01.2020, për përkrahjen financiare  për tri vite të strehimores “Shtëpisë  së Sigurt” në Gjakovë. Rishqyrtimi  i vendimit nr.02/570 datë:21.10.2019, për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit nr.02/237, për  caktimin e lokacionit “Park të Memorialit të UÇK-së” në Malishevë, sipas raportit të vlerësimit nr.020- 396/24 datë:27.12.2019 të MAPL-së. Rishqyrtimi i vendimit nr.02/571 datë:21.10.2019, për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit nr.02/230, me datë:10.04.2019, për caktimin e lokacionit për realizimin e projektit “Ndërtimi i shtëpisë së Komunitetit” në  Lagjen Matoshi në qytezën e Malishevës, sipas raportit të vlerësimit nr.020-396/23 datë:27.12.2019. Rishqyrtimi i vendimit nr.02/599 datë:06.11.2019, për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit nr.02/451, datë:22.07.2019, për caktimin e lokacionit për ndërtimin e Kullës së Sefë Mleqanit në fshatin Mleqan, Komuna e Malishevës,  sipas raportit të vlerësimit nr.020-833/11 datë:04.12.2019 të MAPL-së. Kurse Kuvendi Shfuqizoi edhe disa  vendime e po ashtu plotësoi draft- rregulloren për transparencë në të dy paragrafet e kërkuara nga MAPL-ja. Shqyrtoi dhe miratoi, Planet e Punës të Komiteteve dhe Komisioneve për vitin 2020, si dhe  Raportin e Punës të Kuvendit të Komunës për vitin 2019, u caktua edhe numri i pjesëmarrësve nga subjektet në kuvend dhe Shoqatat e dala  nga Lufta e UÇK-së  e zyra e  kryetarit të kanë përfaqësues në Komisionin për Hartimin e Rregullores  për kriteret e ndarjes së çmimeve, dekoratave  dhe mirënjohjeve. Njëkohësisht u debatua edhe për gjendjen aktuale në Gjimnazin “Hamdi Berisha” në Malishevë, ku, Këshilltarët, kërkuan informacione se çfarë është duke marrë Drejtoria për Arsim dhe Edukim- në zgjidhjen e kësaj situate. Drejtori i Drejtorisë për Arsim dhe edukim,  Blerim Thaçi i informoi këshilltarët se jemi në procedim për rekrutim  për vendin udhëheqës të këtij Institucionin  sipas procedurave dhe  bazës ligjore aktuale.

Kontrolloni gjithashtu

Bilanci i sotëm me covid-19 në Malishevë, 2 të shëruar, 2 raste të reja dhe 1 i vdekur

Bilanci i sotëm i situatës me COVID-19, në Komunën e Malishevës, është 2 të shëruar, ...