Komuna e Rahovecit fituese e çmimit për respektimin e Ligjit për përdorim të gjuhëve zyrtare

Zyra e Komisionerit për Gjuhë, Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Ambasada e Suedisë në Kosovë, kanë organizuar edicionin e tretë të ceremonisë vjetore të ndarjes së çmimeve, për respektim të Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Për respektim të Ligjit për përdorimin e gjuhëve, çmimet e vitit 2021 iu janë dhënë komunave, institucioneve dhe agjencive qeveritare që kanë promovuar dhe respektuar më së miri Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Çmimet janë dorëzuar nga shefi i zyrës Komisioneri për Gjuhë Slaviša Mladenović, shefi i misionit të OSBE-së në Kosovë Michael Davenport, Ambasadorja e Ambasadës së Suedisë në Kosovë Karin Hernmarck. Institucionet fituese janë përzgjedhur në bazë të performancës së tyre në vitin 2021, vlerësuar sipas gjetjeve të monitorimit të përbashkët nga Zyra e Komisionerit për Gjuhë dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë. Fituesit e çmimit të ndarë janë: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Policia e Kosovës, Ministria e Punëve të Brendshme, Komuna e Rahovecit, Komuna e Prizrenit, Komuna e Mitrovicës, Komuna e Shtërpcës dhe Komuna e Graçanicës. Çmimin për respektim të Ligjit për përdorimin e gjuhëve e ka pranuar, Senad Mullaavda përkthyes zyrtar pranë zyrës së Kuvendit të Komunës së Rahovecit.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari Kastrati takon drejtorët e shkollave të Komunës së Malishevës

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati dhe drejtoresha e Drejtorisë për Arsim dhe Edukim, …