Salih Mustafa

Konferenca e radhës në Gjykatën Speciale për ecurinë e çështjes që lidhet me Sali Mustafën mbahet më 5 mars

Për datën 5 mars është caktuar të zhvillohet seanca e radhës e Gjykatës Speciale për rastin e Salih Mustafës. Kështu është bërë e ditur në kalendarin e publikuar nga Specialja. Ndër të tjerash theksohet se duke filluar në orën 11:00 do të zhvillohet konferenca e radhës për ecurinë e çështjes që lidhet me Mustafën. Salih Mustafa ishte i arrestuari i parë nga Gjykata Speciale, nën dyshimin kinse për krime të kryera gjatë luftës. Më 28 shtator 2020, ai nuk kishte pranuar të deklarohej për akuzat me të cilat ngarkohej, derisa më 28 tetor , ai u deklarua i pafajshëm për katër akuzat e ngritura ndaj tij nga Specialja. Ndërsa më 23 nëntor 2020, Gjykata Speciale kishte marrë vendim për vazhdimin e paraburgimit ndaj Salih Mustafës.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …