Kreu i ekzekutivit të vendit thotë se shkollimi i të rinjve tanë është tejet i rëndësishëm për Kosovën

Kreu i ekzekutivit të vendit thotë se shkollimi i të rinjve tanë është tejet i rëndësishëm për Kosovën

Kreu i ekzekutivit të vendit, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim përfaqësuesit e Fondit Kosovar – Amerikan për Edukim të kryesuar nga Dale Pfeiffer, themelues i këtij fondi dhe udhëheqës i parë i USAID-it, në Kosovë. Haradinaj ka falënderuar përfaqësuesit e KAEF dhe ShBA-të për ndihmën që kanë dhënë në krijimin e mundësive për shkollim e të rinjve kosovar, përmes bursave në nivelin master të studimeve në universitete më prestigjioze amerikane. Gjatë takimit, ai tha se programet dhe bashkëpunimet e tilla janë të mirëseardhura për ngritjen e kualitetit në arsim dhe në të gjitha fushat, që do të ketë ndikim në zhvillimin ekonomik të vendit. Ndërkaq, përfaqësuesit e Fondit Kosovar – Amerikan për Edukim, shprehën gatishmërinë e tyre që edhe në të ardhmen të vazhdojnë bashkëpunimin e tyre në të mirë të shoqërisë në Kosovë. KAEF deri tash ka mbështetur mbi 95 studentë kosovarë për studimet master në universitete të ndryshme amerikane.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja, Shvarc dhe kryetarja Osmani paralajmërojnë luftë, në rast se bashkësia ndërkombëtare nuk e ndryshon qasjen ndaj Serbisë

Ministrja, Donika Shvarc ka paralajmëruar luftë, në rast se, sipas mendimit të saj, bashkësia ndërkombëtare …