Dëmet financiare nga ndërhyrjet e Serbisë në sistemin energjetik të Kosovës mbi 100 milionë euro

Kriza me energji elektrike i ka dëmtuar dhe zhgënjyer ndërmarrësit

Kriza me energji elektrike i ka dëmtuar dhe zhgënjyer ndërmarrësit pasi ju ka shkaktuar vështirësi të shumta. Pronari i kompanisë “Meka”, Burim Piraj ka thënë se si rezultat i krizës energjetike, produktet që prodhon kompania e tij e kanë humbur kualitetin pasi që makinat pa energji nuk kanë pasur se si të punojnë.  “Ne jemi përballur me ngritje të çmimeve të lëndës së parë, transportit, i cili ka pësuar një ngritje shumë të madhe . Të gjitha këtyre i është bashkangjitur edhe mungesa e energjisë elektrike. Me të vërtetë fitimi për ne ka qenë zero ose minus, për arsye se harxhimet e prodhimit të rrymës me gjeneratorë janë jashtëzakonisht të mëdha dhe kjo na pengon që të jemi konkurrent me produktet e huaja, të cilat i përdorim në Kosovë”, është cituar të ketë thënë Pronari i kompanisë “Meka”, Burim Piraj.

Kontrolloni gjithashtu

Zelensky

Volodimir Zelensky është përgjigjur ashpër në deklaratën e ish-sekretarit amerikan të shtetit, Henry Kissinxher

Kryetari Ukrainës, Vladimir Zelensky është përgjigjur ashpër në deklaratën e ish-sekretarit amerikan të shtetit, Henry …