Kryeministri Haradinaj, ka pranuar rolin udhëheqës të kryetarit, Hashim Thaçi në bisedime me Serbinë

Kryeministri Haradinaj, ka pranuar rolin udhëheqës të kryetarit, Hashim Thaçi në bisedime me Serbinë

Lidhur me letrën që i kanë dërguar kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, Mogherini, Malstrom dhe Hahn, ai thotë se kjo  letër kërkon që ekipi të jetë  mbështetës i kryetarit Thaçi në bisedime, por ajo nuk është obligative për ne, për mënyrën  se si i kryejmë punët në Kosovë, duke saktësuar se rolin kushtetues të kryetarit  nuk mund ta mohojë askush. Tani kemi një situatë të re, dihet se në të kaluarën dialogu politik është udhëhequr nga presidenti dhe kemi pasur dialogun teknik. Tani Parlamenti e ka votuar delegacionin. Pozicioni i Qeverisë është t’i mbështesë institucionet në dialog – presidentin, Kuvendin, këtë rast delegacionin. Presidenti është institucion kushtetues, sikurse edhe delegacioni të cilin e ka votuar Kuvendi që është legjitim ka thënë Haradinaj, duke pranuar rolin udhëheqës të kryetarit, Hashim Thaçi në bisedime me Serbinë.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …