leoni

Albin Kurti

Kryeministri Kurti ka kërkuar nga Amerika dhe BE-ja që ta nxisin Serbinë të përmbush obligimet që dalin nga drafi franko-gjerman

Kryeministri, Albin Kurti ka shkruar se Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian duhet ta nxisin Serbinë të përmbush obligimet që dalin nga drafi franko-gjerman. Ai ka shkruar më tutje se Serbia ka rënë dakord me versionin përfundimtar, por tani po kërkon ta minojë atë. “Një vit më parë, BE-ja me lidership të Francës dhe Gjermanisë na prezantoi një projekt-traktat për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi. Serbia ra dakord me versionin përfundimtar më 27 shkurt, por tani kërkon ta minojë atë. BE, SHBA dhe aleatët e tjerë duhet ta nxisin Serbinë që të përmbushë detyrimet e draftit plotësisht dhe pa kushte”, ka shkruar kryeministri, Albin Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Dje ishte një ditë e hidhur për Kosovën, pasi dështoi të anëtarësohet në Këshillin e Evropës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se sot është një ditë …