Kryeministri, Ramush Haradinaj, ka kryesuar Takimin e Nivelit të Lartë për Sundimin e Ligjit

Kryeministri, Ramush Haradinaj, ka kryesuar Takimin e Nivelit të Lartë për Sundimin e Ligjit

Kryeministri, Ramush Haradinaj, ka kryesuar Takimin e Nivelit të Lartë për Sundimin e Ligjit. Ai ka thënë se lufta për një shtet të bazuar në ligj dhe drejtësi është permanente dhe nuk do të ndalet, pavarësisht sfidave. “Kemi filluar ditën sot, me takimin e Nivelit të Lartë të Sundimit të Ligjit, që është edhe prioriteti i parë i agjendës sonë shtetërore. Puna intensive dhe mobilizimi i të gjithë akterëve të sistemit të drejtësisë në përshpejtimin e zgjidhjes së rasteve dhe migrimit ilegal ishin fokus i diskutimit tonë. Rezultatet në ndalimin e fluksit potencial të migrimit ilegal janë evidente dhe shifrat e azilkërkuesve kanë rënë sepse Qeveria është e përkushtuar dhe në mbështetje të plotë për ta rritur efikasitetin në rend dhe fuqizimin e sundimit të ligjit, konsideron Haradinaj.

Kontrolloni gjithashtu

Lumir Abdixhiku: Pas një viti me marrëveshjen e Qeverisë Kurti nuk do të flitet më për Asociacion, por për autonomi territoriale

Lumir Abdixhiku: Projekt-statuti i Asociacionit është një autonomi me rrugëtim potencial për federalizim

Kryetari  i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka folur lidhur me  çështjen e dialogut me Serbinë dhe …