KEK
Fillimi / Lajmet / Kryeprokurori Lumezi, priti në takim kryeprokurorin e EULEX-it, Claudio Pala
Lumezi

Kryeprokurori Lumezi, priti në takim kryeprokurorin e EULEX-it, Claudio Pala

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksander Lumezi priti në takim pune kryeprokurorin e EULEX-it, Claudio Pala. Nëpërmjet një komunikate për medie njoftohet se kryeprokurori i EULEX-it, Claudio Pala e ka ngarkuar prokurorin përgjegjës për rastin e ashtuquajtur të MTPT-së për të bërë një vlerësim të përmbajtjes së telekomunikimeve të përgjuara, për të gjetur nëse ekziston ose jo dyshimi i bazuar për nisjen e hetimit për pohimet e përmbajtura që dallojnë nga ato për të cilat tashmë është marrë vendimi për ndërprerjen e hetimit. Raporti mbi këtë vlerësim do t’i dorëzohet kryeprokurorit të Shtetit,  Lumezi.  Varësisht nga informatat e pranuara nga prokurori ndërkombëtar i çështjes do të krijohet një ekip të prokurorëve nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit dhe Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, të cilët do të verifikojnë dhe analizojnë përmbajtjen e telekomunikimeve në mënyrë që të arrihet përfundimi se a ekzistojnë elemente të ndonjë vepre penale, të kryera nga subjektet e përgjuara, të cilat mund të ndiqen penalisht.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...