Joe Biden, nënshkruan vazhdimin e Urdhrit Ekzekutiv për emergjencën kombëtare, që lidhet me Ballkanin Perëndimor

Kryetari i Amerikës, Bajden pritet emërojë një emisar special për njohjen e Kosovës nga pesëshja e Bashkimit Evropian

Kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Xho Bajden  pritet  emërojë një ‘emisar special për njohjen e Kosovës’ nga pesëshja e Bashkimit Evropian,  Spanja, Greqia, Sllovakia, Rumania dhe Qipro. Biden propozoi Edward Josefin në këtë pozicion, ligjërues në shkollën e studimeve të avancuara ndërkombëtare në Universitetin “Johns Hopkins” në Uashington Joseph, në pjesën kushtuar rolit të ShBA-së në dialogun e lehtësuar nga BE-ja për normalizimin e raporteve Kosovë-Serbi, propozoi gjithashtu se paralelisht me emërimin e një të dërguari të posaçëm për njohjen e Kosovës, administrata e Bidenit duhet t’i sanksionojë liderët në Shqipëri dhe Kosovë që promovojnë ndonjë ‘unifikim’ të këtyre dy vendeve të pavarura. Administrata e Bidenit mund të nxisë ofertën për konvergjencë nëpërmjet emërimit të njëkohshëm të një të dërguari të ri të posaçëm kushtuar njohjes së Kosovës, paralelisht me shpalljen e sanksioneve të ShBA-së për liderët në Shqipëri apo Kosovë që promovojnë bashkimin e Kosovës dhe Shqipërisë”, shkroi Joseph mbi zhvillimet e fundit në Ballkanin Perëndimor

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …