MIT
Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi thotë se shpejt do të marrë vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme
Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi ka thotë se shpejt do të marrë vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi thotë se shpejt do të marrë vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi ka thënë se shpejt do të marrë vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme. “Shpërndarja e sotme e Parlamentit të Republikës së Kosovës, përshpejton hapat e organizmit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, pas dorëheqjes së kryeministrit të Kosovës dhe në mungesë të gatishmërisë së partive politike parlamentare për të krijuar një qeveri të re. Tani është në interes të qytetarëve të Kosovës që pas një procesi zgjedhor demokratik të kemi sa më shpejt një qeveri funksionale dhe llogaridhënëse, e cila i përballon sfidat që na presin si shtet dhe shoqëri. Brenda kompetencave të mia kushtetuese, ligjore dhe në përputhje të plotë me vendimin e sotëm të Kuvendit, së shpejti do të marr vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Republikën e Kosovës. Këto zgjedhje duhet të jenë mirë të organizuara, profesionale, për të siguruar një proces fer, demokratik, që mundëson një monitorim të plotë të organizatave ndërkombëtare dhe atyre vendore. Pavarësisht shpërndarjes së Parlamentit, Republika e Kosovës vazhdon t’i ketë institucionet funksionale dhe te qëndrueshme, duke garantuar vazhdimin e punës së institucioneve në përmbushjen e nevojave të qytetarëve të Kosovës”, ka shkruar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Kadri Veseli: Entuziazmin e fitores që po afrohet e kam ndier fortë në të gjitha takimet që kam pasur me qytetarët

Kadri Veseli: Entuziazmin e fitores që po afrohet e kam ndier fortë në të gjitha takimet që kam pasur me qytetarët

Kandidati i PDK-së për kryeministër të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar të shtunën disa takime ...