kek
Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Kryetari Thaçi është pritur në takim nga kryeministri i Japonisë, Shinzo Abe

Kryetari Thaçi është pritur në takim nga kryeministri i Japonisë, Shinzo Abe

Kryetari, Hashim Thaçi është pritur në takim nga kryeministri i Japonisë, Shinzo Abe. Gjatë takimin në mes tyre është biseduar për marrëdhëniet bilaterale ndërmjet dy shteteve dhe për mundësinë e rritjes së shkëmbimit ekonomik, arsimor dhe kulturor. Në vijim të bisedës, kryertari, Hashim Thaçi falënderoi kryeministrine Japonisë,  Shinzo Abe për ndihmën që vendi i tij i ka dhënë Kosovës, sidomos në fazën e shtet-ndërtimit, të forcimit të institucioneve, në fushën medieve, kulturës, shëndetësisë, kulturës, arsimit dhe ambientit. Ndërkohë, kryeministri, Shinzo Abe theksoi në mes tjerash se në 10 vitet e fundit marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Japonisë janë rritur jashtëzakonisht shumë. Ai shtoi më tutje se gjatë takimit me kryetrarin e Kosovës, Hashim kemi shkëmbyer pikëpamje të ndryshme për të gjetur mënyra për të avancuar këtë bashkëpunim.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Jashtëm çek, Tomas Petriqek thotë se nuk ka ndonjë arsye që Çekia ta tërheq njohjen e Kosovës

Ministri i Jashtëm çek, Tomas Petriqek thotë se nuk ka ndonjë arsye që Çekia ta tërheq njohjen e pavarësisë së Kosovës

Çështja e pavarësisë së Kosovës ka shkaktuar përçarje në skenën politike në Çeki. Mbrëmë, kryetari ...