MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / MASHT, ka publikuar sot rezultatet e provimit të Maturës Shtetërore 2019 (afati i gushtit)
Shkatërrimi sistematik i cilësisë së arsimit në Kosovë ka një adresë dhe ajo është Qeveria e Kosovës, Ministra e Arsimit...

MASHT, ka publikuar sot rezultatet e provimit të Maturës Shtetërore 2019 (afati i gushtit)

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), ka publikuar sot rezultatet e provimit të Maturës Shtetërore 2019 (afati i gushtit), sipas të cilave kalueshmëria në këtë afat është 60.9 përqind. Nga 8.577 maturantë që i janë nënshtruar provimit të Maturës Shtetërore në këtë afat, kanë kaluar 5.239. Në mësimin në gjuhën shqipe, provimit i janë nënshtruar 8.474 maturantë dhe kanë kaluar 5.161, në mësimin në gjuhën boshnjake nga 43 maturantë kanë kaluar 29 prej tyre dhe në mësimin në gjuhën turke kanë kaluar 49 nga 60 sa i janë nënshtruar provimit.  Komisioni Shtetëror i Maturës falënderon edhe një herë të gjithë akterët e përfshirë në Maturën Shtetërore, të cilët janë kujdesur për organizimin dhe mbarëvajtjen e këtij procesi të rëndësishëm.

Kontrolloni gjithashtu

Berat Rukiqi: Vonesat në krijimin e qeverisë po ndikojnë edhe në uljen e konfidencës së bizneseve

Berat Rukiqi: Vonesat në krijimin e qeverisë po ndikojnë edhe në uljen e konfidencës së bizneseve

Vonesat e krijimit të qeverisë nuk po ndikojnë vetëm në buxhetin e vendit, mirëpo janë ...