Hashim Thaci

Kryetari Thaçi pret krijimin e Forcave të Armatosura multietnike të Kosovës

Kryetari Kosovës, Hashim Thaçi, në një intervistë për agjencinë e lajmeve Beta, ka kërkuar nga  Kosova dhe Serbia duhet t’i përmbushin detyrimet e tyre në bazë të marrëveshjeve, që ai ka arritur në Bruksel me Ivica Daçiqin  në kuadër të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, Në këtë intervistë ai ka thënë se pret formimin e shpejtë të Forcave të Armatosura multietnike të Kosovës, e cila do të jetë perspektiva e vendit dhe do të mundësojë anëtarësimin në NATO. “Zhvillimi i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nuk mund të arrihet duke penguar punën e njëri tjetrit. Kosova do të përmbushë detyrimet e saj dhe në të njëjtën kohë Serbia duhet të bëjë të njëjtën gjë.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …