kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Kurrikula për fëmijët e moshës 0-5 vjeç po konsiderohet tejet akademike, përtej mundësive reale të mësimnxënies
OJQ-të të cilat menaxhojnë Qendrat Mësimore për Mësim Shtesë paraqiten kërkesa para Ministrisë së Arsimit

Kurrikula për fëmijët e moshës 0-5 vjeç po konsiderohet tejet akademike, përtej mundësive reale të mësimnxënies

Institucionet parashkollore me fëmijët e moshës nga 0-5 vjeç, do të punojnë me plan-program të ri nga kurrikula, e cila është miratuar nga Ministria e Arsimit. Por, ky dokument po konsiderohet tejet akademik, përtej mundësive reale të mësimnxënies për fëmijët e kësaj moshe. Për më shumë, kurrikula do të vërë në sprovë edhe edukatoret e çerdheve, për të kuptuar dhe transmetuar pjesë të programit edukativ te këto grupmosha. Për këtë arsye, Kolegjiumi i drejtorëve të institucioneve parashkollore po e kundërshton dokumentin në fjalë i cili është profesionalisht i mangët dhe i padobishëm për sistemin e arsimit parashkollor. Sipas tyre, ministri Shyqiri Bytyqi, tinëzisht, ka miratuar këtë kurrikulë, duke mos i marrë fare për bazë rekomandimet e dala nga diskutimet publike lidhur me çështjen. Kundër kësaj kurrikule janë edhe zyrtarë të vetë institucionit që e ka miratuar atë.

Kontrolloni gjithashtu

Nga vitit 2012 e deri qytetarët kanë paguar nga mbi 8 milionë euro për humbjet e rrymës në veri të vendit

Nga java e ardhshme fillon kompensimi për mësimdhënësit e viteve të ’90-ta

Udhëheqësi i Departamentit të Pensioneve në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Bahri Xhaferi, ka ...