KEK
Fillimi / Lajmet / Kush po kërkon t’ iu ruhet “nderi ushtarëve e policëve serbë” që kanë dhunuar femra shqiptare në Kosovë?
Kriminelet serbe

Kush po kërkon t’ iu ruhet “nderi ushtarëve e policëve serbë” që kanë dhunuar femra shqiptare në Kosovë?

Prezantimi i fotove të krimeve serbe në Kosovë, nuk shkel dinjitetin e asnjë viktime, por tregon me fakte mizorinë e barbarinë,  që kanë kryer serbët mbi popullatën e  femrat e pambrojtura  gjatë luftës. Sulmi që po i bëhet, deputetes Flora Brovina, për shkak të publikimit të fotove, ku dokumentohet një apo raste të tjera gjatë dhunimit  është një sulm i çmeritur, sidomos kur drejtohet  nga gratë qofshin deputete, qeveritare apo edhe vetë të përdhunuara.

Pse u dashka të fshihen krimet serbe nga syri i opinionit? 

Çuditërisht edhe një grua madje dikur kryetare e Kosovës e zgjedhur nga një zarf i një ambasadori amerikan, me fjalët më të çoroditura godet deputeten Brovina. Ja si shprehet tani kryetarja e dikurshme e zarfit, Atifete Jahjaga. Ajo konsideron të gërditshme e të neveritshme veprimin e deputetes Flora Brovina, e cila publikoi një fotografi ku shihej një grua derisa po dhunohej seksualisht nga forcat serbe. Sot ajo shfrytëzoi pikërisht godinën e Kuvendit për të publikuar para mediave një fotografi që thuhet se dokumenton aktin e dhunimit të një gruaje shqiptare nga tre ushtarë serbë”, shkruan Jahjaga.

Gjykimi hipotetik i kësaj zonje me konstatimin “që thuhet se dokumenton aktin e dhunimit”, në radhë të parë shpreh dyshim në dhunimin e dokumentuar dhe duket se merr në mbrojtje dhunuesit, sepse edhe ata vetë apo familjet e tyre po u ndjekan  keq.

Ky paragjykim naiv i kësaj zonje tregon nivelin e saj arsimor, pedagogjik, edukativ, politik, diplomatik.  Kjo, sipas saj  do të thotë që femra e dhunuar duhet të hesht dhe nuk guxon në asnjë mënyrë të tregojë e ta demonstrojë të vërtetën me dëshmi konkrete. Ku jeton kjo kokë gruaje, në Kosovë apo në botën e saj virtuale?

Kontrolloni gjithashtu

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se të gjitha qendrat e votimit janë hapur me kohë

Duke folur për procesin zgjedhor që po mbahen në komunës e Besjanës dhe Mitrovicës së ...