MIT
kek
tv dielli
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Lajm i mirë për bizneset e komunës së Rahovecit, është finalizuar synimi 19 vjeçar – Licencimi i Zonës Ekonomike në komunën e Rahovecit

Lajm i mirë për bizneset e komunës së Rahovecit, është finalizuar synimi 19 vjeçar – Licencimi i Zonës Ekonomike në komunën e Rahovecit

Licencimi i zonës ekonomike është një ndër vendimet më të rëndësishme për perspektivën ekonomike të komunës së Rahovecit. Me këtë rasat kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi e ka falënderuar Kryeministrin e Republikës së Kosovës RAMUSH HARADINAJ për marrjen e vendimit për aprovimin e kërkesës nga Komuna e Rahovecit për krijimin e zonës ekonomike, zonë kjo që do të krijohet mbi fshatin Opterushë, dhe MIT-në dhe Ministrin ENDRIT SHALA për gatishmërinë dhe konstruktivitetin që ka treguar karshi përmbushjes të këtij synimi të kahmotshëm për përmirësimin e gjendjes ekonomike e sociale në vend. Kryetari Latifi me këtë rast ka thënë se, Komuna e Rahovecit, si zonë e rëndësishme agrare, është një nga zonat që sjellin përfitime financiare për banorët e zonës dhe për buxhetin e Republikës së Kosovës, prandaj konsiderojmë se, krijimi i një zone të lirë ekonomike është hap i rëndësishëm për ekonominë e vendit tonë në përgjithësi. Me themelimin e Zonës Ekonomike, respektivisht Parkut Industrial në Opterushë përmbushet një kërkesë e kahmotshme e bizneseve të komunës së Rahovecit për një hapësirë të lirë ku do të zhvillohen veprimtari të ndryshme ekonomike, me ç’rast falënderoj edhe grupin punues të udhëhequr nga drejtori i DEZHT-së Artan Asllani dhe grupin punues KIESA për kompletimin e dokumentacionit të nevojshëm për licencimin e kësaj zone. Si Komunë jemi të përkushtuar që në një të ardhme të afërt të krijojmë qasjen e duhur dhe të nevojshme, për rregullimin e infrastrukturës së Zonës Ekonomike- Parkut Industrial në Opterushë , sigurisht këtë synojmë ta arrijmë me ndihmën e donatorëve vendor dhe ndërkombëtar, po ashtu me krijimin e kësaj zone ekonomike kemi për qëllim nxitjen dhe inkurajimin e investimeve të investitorëve të huaj dhe vendor, bizneseve vendore, të cilat do të vendosen në këtë zonë, duke mundësuar kështu edhe hapjen e vendeve të reja të punës. Urime qytetarë të komunës së Rahovecit! Ka thënë ndër të tjera kryetari Latifi.

Kontrolloni gjithashtu

ASB ndihmon QKMF në Malishevë me mjete mbrojtëse

Organizata gjermane ASB ka sjellë një donacion me mjetet mbrojtëse për personelin mjekësor të Qendrës ...