Pal Lekaj

Lekaj: Pavarësisht dallimeve, AAK-ja është e përkushtuar që opozita të jetë e bashkuar

Shefi i grupit parlamentar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Pal Lekaj, ka bërë me dije se kjo parti politike do të jetë në një listë të përbashkët me opozitën vetëm si subjekt i barabartë me Lëvizjen Vetëvendosje!  Ai ka treguar se kjo gjë tani për tani nuk po i pëlqen subjektit më të madh opozitar. Në këtë intervistë për “Epokën e re”, Lekaj ka thënë se AAK-ja nuk do të bëhet bisht i Lëvizjes Vetëvendosje! “E theksoj edhe një herë se oferta jonë parasheh që në mënyrë të barabartë të trajtohemi si subjekte politike brenda koalicionit. Kështu që, ndoshta Lëvizja Vetëvendosje! ka menduar ndryshe, që AAK-ja të jetë bisht i saj, mirëpo kjo nuk do të ndodhë asnjëherë. Ne e kemi subjektivitetin tonë dhe do ta ruajmë atë”, ka thënë Lekaj. Ai ka vlerësuar se, pavarësisht dallimeve ndërmjet tri subjekteve politike, AAK-ja është e përkushtuar që opozita të jetë e bashkuar deri në fund dhe që para qytetarëve në zgjedhjet e ardhshme të dalë me një listë të përbashkët.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …