leoni

Liderët e 27 shteteve të BE-së janë duke zhvilluar takimin e tyre të përbashkët në Sofje të Bullgarisë

Liderët e 27 shteteve të BE-së janë duke zhvilluar takimin e tyre të përbashkët në Sofje të Bullgarisë

Liderët e 27 shteteve të BE-së dhe të rajonit të Ballkanit perëndimorë, që quhen “partner” janë duke zhvilluar takimin e tyre të përbashkët në kryeqytetin e Bullgarisë. Nuk mungoi në samit shefja e qeverisë britanike, sepse kur përmenden 27 e jo 28 kryesisht mendohet për këtë shtet i cili është në procedurë të daljes nga anëtarësia në BE, por në Kryeministrin e Spanjës Mariano Rajoi, i cili për shkak të pjesëmarrjes së Kosovës në samit, ka vendosur të mos merr pjesë. Spanja në takim përfaqësohen nga ambasadori në BE, që është nivel jashtëzakonisht i ulët, ndërsa në drekën e përbashkët as ambasadori nuk do të jetë i pranishëm. Në hapësirën ku po zhvillohet samiti nuk ka flamuj e as simbole shtetërore, që ka qenë pjesë e protokollit për të adresuar shqetësimet e vendeve që nuk e kanë njohur Kosovën dhe si pasoj është vendosur që asnjë shtet të mos paraqitet me flamuj dhe simbole shtetërore të tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Britania e Madhe: Kosova e Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja

Sigurimi i pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës ishte tema e diskutuar në seancën e fundit …