Kryetari i vendit, Hashim Thaçi u kërkon liderëve evropianë heqjen e barrierave për Kosovën

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi në Samitin e Sofjës u kërkon liderëve evropianë heqjen e barrierave për Kosovën

Kryetari i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, është lideri i parë i periudhës së pas pavarësisë që ka folur në një Samit të BE-së, i cili, pas atij të Selanikut është më i rëndësishmi për perspektiven evropiane të shteteve të Ballkanit Perëndimor. Pasi kanë biseduar nikoqirët e këtij Samiti dhe liderët e BE-së, fjalën e ka marrë kryetari Thaçi, i cili fillimisht e ka konfirmuar mbështetjen e Kosovës për deklaratën e Bashkimit Evropian dhe Agjendën Prioritare të Sofjes. Ai ka thënë se nëse vërtetë duam një ndikim të qëndrueshëm në afrimin e rajonit, kjo duhet të nënkuptojë edhe heqjen e barrierave të ndryshme të pranishme aktualisht edhe për Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Lutfi Haziri: Qeveria Kurti është e zhytur shumë në korrupsion, do ta këtë problem me dalë para njerëzve

Lutfi Haziri: Ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e parakohshme, në radhë të parë sepse Qeveria është e papunë

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, konsideron se ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e …