MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Ekonomia / Marrëveshja hekurudhore ndërkufitare lehtëson transportin e mallrave dhe të udhëtareve

Marrëveshja hekurudhore ndërkufitare lehtëson transportin e mallrave dhe të udhëtareve

Të hënën në Fushë Kosovë nënshkruhet marrëveshja hekurudhore ndërkufitare për kontrollimin e përbashkët të trenave ndërmjet Hekurudhave të Kosovës dhe Hekurudhave të Maqedonisë.
Në këtë ditë të veçantë akti i nënshkrimit të marrëveshjes në mes të dy palëve nënkupton zbatimin e marrëveshjes së përbashkët hekurudhore kufitare e cila është nënshkruar nga Ministria e Infrastrukturës së Republikës së Kosovës dhe Ministria e Transportit dhe Komunikimit e Republikës së Maqedonisë.
Marrëveshja në mes të dy palëve do të lehtësoj transportin e mallrave dhe të udhëtareve duke e bërë kontrollimin e përbashkët në seksionin kufitar për të gjithë llojet e trenave.
Ceremonia do të mbahet me datë 15.02.2016 duke filluar prej orës 10:00 në Fushë Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

LDK dhe Vetëvendosje thonë se paratë për autostradën e Dukagjinit do të ridestinohen, AAK thotë autostrada do të ndërtohet

LDK dhe VV thonë se paratë për autostradën e Dukagjinit do të ridestinohen, AAK thotë autostrada do të bëhet

Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje janë shprehur kundër ndërtimit që Autostradës së Dukagjinit. ...