Ekonomia

Januzi: Ballkani, treg më i hapur për produktet bujqësore

Bashkëpunimi i shteteve të Ballkanit në bujqësi, është duke u fuqizuar në vazhdimësi, si në shkëmbimin e përvojave ashtu edhe në bartjen e njohurive rreth politikave dhe masave për bujqësi dhe zhvillim rural. Po ashtu, këto vende duhet të bashkëpunojnë edhe më tej për të pasur një treg më të …

Më shumë...

Institucionet e vendit të kompletojnë me urgjencë pakon e masave në mbështetje të sektorit të prodhimtarisë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë kërkon nga Qeveria dhe institucionet e tjera të vendit që me dinamizëm të shtuar të përfundojnë pakon e masave të cilat do të ndikonin në fuqizimin e sektorit të prodhimtarisë në vend, i cili mbetet sektori me potencialin më të madh për krijimin e vendeve …

Më shumë...

Ministri Krasniqi takoi drejtuesit e organizatës Diakonie, që kanë hapur disa ferma në Kosovë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka takuar drejtuesit e organizatës joqeveritare, Diakonie Kosova, Bernd Baumgarten, kryetar i Bordit dhe Nysret Krasniqin, menaxher i fermave të Diakonie. Kjo organizatë zhvillon aktivitete të ndryshme që lidhen me kulturën, për të rinjtë, por tani edhe në bujqësi. Ata tani …

Më shumë...

BERZH do të ketë në fokus edhe bujqësinë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim shefen e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim në Kosovë (BERZH), Elena Petrovska, me të cilën kanë biseduar për avancimin e ekonomisë në vend, më theks të veçantë në sektorin e bujqësisë. Ministri Krasniqi e …

Më shumë...

ISO Standardet në Fokus të Punëtorisë së Odës Amerikane

Në punëtorinë e organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, ISO standardet u identifikuan si kritere bazike të cilësisë për depërtim në tregun Evropian si dhe për ndërtimin e infrastrukturës së cilësisë mbi këto standarde. Hafiz Gara, Kryeshef Ekzekutivi Agjencisë Kosovare për Standardizim vlerësoi se ISO standardet janë parakusht për …

Më shumë...

Kosova ka bërë progres në Programin për Reforma në Ekonomi

Ministri i Financave Avdullah Hoti ka takuar të martën përfaqësuesit e Komisionit Evropian, të kryesuar nga Hillen Francke, Koordinatore për programet ekonomike të Reformës dhe Zgjerim, në Komisionin Evropian, me të cilët ka diskutuar për Programin për Reforma në Ekonomi (PRE). Në këtë takim ministri Avdullah Hoti,  në cilësinë edhe …

Më shumë...

Deputetët flasin për detyrimet e mundshme financiare të Kosovës

Sot në Kuvendin e Kosovës mbahet seanca e jashtëzakonshme e thirrur nga partitë opozitare

Kuvendi i Kosovës vazhdon seancën plenare, ku do të diskutohet lidhur me detyrimet e mundshme financiare të Kosovës për pretendimet e kompanive që kanë ushtruar padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit. Kjo me kërkesën e deputetës së pavarur, Margarita Kadriut-Ukelli, mbështetur edhe nga nëntë deputet tjerë nënshkrues. Gjatë kësaj seance …

Më shumë...

Ministrja Bajrami priti në takim investitorët nga Danimarka

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami priti sot në takim një delegacion të investitorëve nga Danimarka të cilët ishin të shoqëruar nga afaristet nga diaspora Naim Kadishani dhe Ismet Haziri. Në takim u diskutua për mundësitë e investimeve nga kompanitë daneze në Kosovë. Ministrja Bajrami i njoftoi afaristët nga …

Më shumë...

Ministrja Bajrami mori pjesë në panelin “Lufta Kundër Papunësisë përmes Ndërmarrësisë”

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, mori pjesë në panelin ”Lufta kundër papunësisë përmes ndërmarrësisë”, organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, në kuadër të aktiviteteve të Javës Globale të Ndërmarrësisë. Në fjalën e saj, ministrja Bajrami foli për angazhimin e Qeverisë së Kosovës rreth luftës kundër papunësisë në …

Më shumë...

Oda Amerikane fillon javën globale të ndërmarrësisë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Qendra e Inovacionit në Kosovë, në kuadër të javës së globale të ndërmarrësisë organizuan forumin “Ekosistemi i Ndërmarrësish” ku u diskutura rreth zhvillimit potencial të ndërmarrësish në Kosovë. Uranik Begu Drejtor Ekzekutiv i Qendrës së Inovacionit në Kosovë tha se është e një kënaqësie …

Më shumë...

Ministrja Bajrami mori pjesë në hapjen solemne “ Javët e biznesit kosovar 2016”

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, mori pjesë në hapjen solemne të “Javëve të Biznesit Kosovar 2016” me moton “Unë konsumojë produkte vendore, po Ju?”, të organizuar nga Aleanca Kosovare e Bizneseve. Ministrja Bajrami me këtë rast foli për rëndësinë që ka mbështetja e prodhimeve vendore dhe promovimi i …

Më shumë...

Tetori shënoi rritje çmimesh të konsumit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Indeksin e harmonizuar të çmimeve të konsumit” (IHÇK) për muajin tetor të vitit 2016. Sipas këtij raporti, Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të konsumit në vend është më i lartë për 0.9% në muajin tetor 2016, krahasuar me muajin shtator …

Më shumë...

Fabrika e përpunimit të ujit në Shkabaj drejt finalizimit

KRU ”Prishtina” sh.a. njofton opinionin e gjerë publik se punimet e ndërtimit të fabrikës së përpunimit të ujit në “Shkabaj” janë duke shkuar drejt finalizimit. Fabrika e ujit në “Shkabaj” do të përfundojë në fund të muajit dhjetor 2016, ndërsa testimet e rrjetit, shqyrtimet, komisionimet, pranimet teknike, pajisjet dhe marrja e …

Më shumë...

Lansohet platforma Bujku, e mbështetur nga Vala!

Platforma BUJKU është krijuar me qëllim që t’i mundësojë të gjithë komunitetit të fermerëve dhe prodhuesve që t’i promovojnë produktet e tyre. Kjo është një mundësi e mirë për çdo fermer pavarësisht vendit se ku ai ndodhet, që përmes aplikacionit të ketë mundësi të lidhet direkt me blerësit potencial si dhe …

Më shumë...

AKP-ja shpërndan 20% edhe për 462 punëtorë të 14 ndërmarrjeve shoqërore

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) ka ekzekutuar vendimin e Dhomës së Posaçme të Gjykatës Supreme të Kosovës për shpërndarjen e fondeve të 20%-shit të dedikuara për punëtorët e 14 ndërmarrjeve shoqërore. Pasi që janë krijuar kushtet ligjore të parapara me legjislacionin në fuqi që e rregullon çështjen e shpërndarjes së fondeve të …

Më shumë...

Qeveria diskuton me BERZH-in projektet për rehabilitimin e hekurudhës dhe të rrugëve regjionale

Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi, i shoqëruar nga Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku dhe nga zyrtarë tjerë të Ministrisë së Financave dhe Ministrisë së Infrastrukturës, të enjten kanë mbajtur takim me zyrtarë të lartë të Bankës Evropiane për Zhvillim dhe Rindërtim në Kosovë, me të cilët diskutuan për portfolion. Rëndësi e …

Më shumë...