Ekonomia

Mbahet Forumi për Investime dhe Tregti në Londër

Në Londër të Britanisë së Madhe po mbahet Forumi për Investime dhe Tregti Kosovë-Britani e Madhe-ShBA, organizuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përkatësisht Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA). Në këtë Forum, ku po prezantohen mundësitë e shumta për investime që ofron Kosova për investitorët …

Më shumë...

Ministrja Bajrami mori pjesë në tryezën e rrumbullakët me Shoqatën e miqësisë Austri-Kosovë

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, mori pjesë në tryezën e rrumbullakët të organizuar nga shoqata e miqësisë Austri-Kosovë, ku morën pjesë anëtarë të Parlamentit Federal të Austrisë, të Senatit, përfaqësues të shumtë të bizneseve etj. Në fjalën e saj, ministrja Bajrami foli për angazhimin e Qeverisë së Kosovës …

Më shumë...

Kosova me numrin më të vogël të investimeve në Maqedoni

Maqedonia në vitet fundit ka bërë një ngritje mjaft impresive në listat botërore sa i përket krijimit të lehtësirave në ngritjn e bizneseve, gjegjësisht investimeve nga jashtë. Derisa investitorët e huaj kryesor në këtë shtet janë nga Greqia, Turqia, Serbia e Shqipëria, ndërsa numri më i vogël i investitorëve, mbetën …

Më shumë...

Bie për 35 milionë euro eksporti i mallrave të Shqipërisë drejt Kosovës

Në baza të shifrave të publikuara nga INSTAT (Instituti Shqiptar i Statistikave) për muajin shtator të vitit 2016, por edhe për 9-mujorin e këtij viti, rezulton se vendet më të cilat eksportet e Shqipërisë kanë pasur uljen më të madhe janë: Kosova me 10,2 %, Malta me 18,4 % dhe …

Më shumë...

Dogana rritë të hyrat krahasuar me vitin e kaluar për afro 100 milion euro

Dogana e Kosovës, deri më tani ka arritur që arkën shtetërore të mbush me 858.2 milionë euro. Njohësit e ekonomisë, në vend vlerësojnë se institucionet e Kosovës, duhet që të bëjnë plane që Kosova të mos jetë e varur vetëm nga importi dhe të hyrat të varen nga dogana, por duhet …

Më shumë...

Buxheti i vitit 2017 për 320 milion euro më i lartë se i sivjetshmi

Ministria e Financave ka bërë publike Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2017, i cili është miratuar të hënën në mbledhjen e Qeverisë. Buxheti për vitin e ardhshëm parashihet të jetë shumë më i madh se i sivjetshmi. Ai kap dy miliardë euro, apo për afro 320 milionë euro …

Më shumë...

Mbështetja për zhvillimin e bujqësisë në Kastriot do të rritet në vazhdimësi

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi priti të hënën në një takim kryetarin e Komunës së Kastriotit,  Xhafer  Gashi, me të cilën ka biseduar për projektet zhvillimore të ministrisë, të cilat janë realizuar gjatë këtij viti në sektorin e bujqësisë, si dhe zhvillimet e përgjithshme në këtë …

Më shumë...

Qeveria të fokusohet në eliminimin e mëtejmë të pengesave në aktivitetet e biznesit

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë vlerëson pozitivisht renditjen e Kosovës në raportin e fundit të Bankës Botërore mbi Lehtësinë e të Bërit Biznes. Sipas vlerësimit të raportin për vitin 2017, Oda Amerikane vëren se progresi lidhet ngushtë me reformat e qëndrueshme të biznesit, të cilat kanë lehtësuar pagesën e tatimeve, kanë …

Më shumë...

Oda Amerikane dhe MPMS ndërtojnë katër shtëpi për familjet në nevojë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale kanë finalizuar projektin për ndërtimin e shtëpive për katër familje të komunave të Kosovës. Ky projekt është iniciuar nga Oda Amerikane, e cila ka arritur të mbledh 30,000 Euro nga kompanitë anëtare, dhe institucionet vendore dhe …

Më shumë...

Mbështetje e vazhdueshme për fermerët e Deçanit

Fermerët e Deçanit nëpër vite janë mbështetur me grante dhe subvencione nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe kjo mbështetje do të vazhdojë, gjithnjë me synimin që të rritet. Kështu tha Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi në një takim me kryetarin e Komunës së …

Më shumë...

Lejohet hapja e tregjeve të kafshëve

Agjencia e  Ushqimit dhe Veterinarisë ka shfuqizuar vendimin për mbylljen e tregjeve të kafshëve në të gjitha Komunat e  Republikës se Kosovës datë 24.06.2016, i cili është marrë si mase preventive  për parandalimin e përhapjes se  Sëmundjes Gungore te Lëkurës tek  kafshët e llojit të Gjedhit. Tani pas vaksinimit masiv …

Më shumë...

Shërbimet Këshilluese po e avancojnë sektorin e bujqësisë

Shërbimi Këshillues në sektorin e bujqësisë dhe zhvillimit rural do ta lehtësojë punën e fermerëve edhe më tej përmes këshillave bujqësore, të cilat do të jenë konkrete, profesionale dhe do të ndikojnë në ngritjen e nivelit të edukimit joformal mbi kultivimin e shumë kulturave bujqësore dhe zhvillimin e aktiviteteve të …

Më shumë...

U mbajt takimi për konkurrueshmërinë dhe zhvillimin e sektorit privat në Kosovë

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përkatësisht Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA), në bashkëpunim me OECD-në, organizuan sot takimin dhe punëtorinë: “Konkurrueshmëria dhe zhvillimi i sektorit privat”. Në takim morën pjesë përfaqësues nga institucionet e Kosovës dhe OECD-së, të cilët diskutuan rreth fushave specifike të konkurrueshmërisë …

Më shumë...

Kosova e 60-ta në biznes sipas Bankës Botërore

Raporti i Bankës Botërore “Të Bërit Biznes 2017” i publikuar mbrëmë, konfirmon progresin e arritur nga Kosova në përmirësimin e mjedisit afarist, duke ngritur rangimin e saj botëror në vendin e 60-të nga vendi i 64-të sa ishte e ranguar me revidimin e raportit të mëparshëm, u tha në konferencën …

Më shumë...

Luksemburgu mbështetë Kosovën me 30 milionë euro si përkrahje zhvillimore për periudhën 2017-2020

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë  së Kosovës, Hajredin Kuçi, priti në takim delegacionin nga Dukati i Madh i Luksemburgut, i udhëhequr nga Ministri për Bashkëpunim Zhvillimor dhe Punë Humanitare, Romain Schneider. Gjatë takimit, u diskutua progresi dhe sfidat në zbatimin e asistencës paraprake të Luksemburgut në Kosovë, në fushën e …

Më shumë...

Komisioni Evropian do të vazhdojë mbështetjen e bujqësisë kosovare

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim njohës shefin e Operacioneve në Zyrën e Komisionit Evropian në Kosovë, Luigi Brusa,  me të cilin ka biseduar për zhvillimet e deritanishme në sektorin e bujqësisë. Ministri Krasniqi ka theksuar të arriturat e deritanishme në …

Më shumë...