leoni

Mbahet një ligjëratë nga Sezgin Boynik, me temë: Të jetosh me kontradiktat: Arti bashkëkohor dhe nacionalizmi

Mbahet një ligjëratë nga Sezgin Boynik, me temë: Të jetosh me kontradiktat: Arti bashkëkohor dhe nacionalizmi

Nga ora 20:00 në Klubin e Boksit, Programi Publik do të mbajë një ligjëratë nga Sezgin Boynik, “Të jetosh me kontradiktat: Arti bashkëkohor dhe nacionalizmi”

10 gusht 2022

Vendi: Klubi i Boksit

20:00 Sezgin Boynik (BC)

Diskutues: Andi Haxhiu

Qëllimi i leksionit si pjesë e Programit Publik është të diskutojë marrëdhëniet ndërmjet artit bashkëkohor dhe nacionalizmit. Leksioni do të sfidojë pretendimin e pranuar gjerësisht se arti bashkëkohor është i pandjeshëm ndaj nacionalizmit. Unë argumentoj se pavarësisht dallimeve të papajtueshme, nacionalizmi riprodhohet në fushën e artit bashkëkohor përmes strukturave shumë delikate dhe të sofistikuara.

Sezgin Boynik është një teoricien me bazë në Helsinki. Ka përfunduar doktoraturën në kinemanë jugosllave “Vala e zezë”. Ai është redaktor i Rab-Rab: Journal for Political and Formal Inquiries in Art, dhe Rab-Rab Press, një platformë e pavarur botuese me bazë në Helsinki.

Andi Haxhiu ka një MSc në Studimet e Nacionalizmit dhe është Doktorant në Sociologji në Universitetin e Edinburgut. Ai është një Asistent Mësimdhënës në Kombet dhe Nacionalizmin dhe Imagjinatën Sociologjike në Shkollën e Shkencave Sociale dhe Politike në Universitetin e Edinburgut. Interesat e tij kërkimore përfshijnë rolin e muzeve në ndërtimin e kombit, studimet e kujtesës në shoqëritë e ndara dhe dekolonizimin e muzeve.

Ekipi në Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë!

Kontrolloni gjithashtu

Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy …