mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Më 15 shkurt 2019 shënohet 100 vjetori i masakrës në Shtupeq e fshatra të tjera të Rugovës
Më 15 shkurt 2019 shënohet 100 vjetori i të masakrës së Malit të Zi dhe Serbisë në Shtupeq e fshatra të tjera të Rugovës

Më 15 shkurt 2019 shënohet 100 vjetori i masakrës në Shtupeq e fshatra të tjera të Rugovës

Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë, Klubi i Intelektualëve të Rugovës në Prishtinë, ju ftojnë që të merrni pjesë në shënimin e “100 vjetorit të Masakrës së Malit të Zi të Serbisë në Shtupeq dhe fshatra të tjera të Rugovës më 1919”. Rugova mbeti shkret për disa vjet por luftën nuk e ndali deri në fitoren e vitit 1999. Aktivitetet do të mbahen përmes kësaj agjende:

Më 15 shkurt 2019 në orën 13:00 fillon simpoziumi shkencor në Universitetin “Haxhi Zeka” në Pejë:  “100 vjetorit të Masakrës së Malit të Zi të Serbisë në Shtupeq dhe fshatra të tjera të Rugovës më 1919”. Kumtuesit janë profesorë dhe studiues nga qendrat tona më të njohura universitare në Ballkan, që nga Shkodra e deri në Tiranë, Elbasan, Gjirokastër, Shkup e Prishtinë si dhe nga Ulqini, Plava e Gucia.

Më 15 shkurt 2019 në orën 19:30 mbahet akademi përkujtimore dhe programi artistik i AFA “Rugova” në sallën e teatrit “Istref Begolli” në Pejë.

Më 16 shkurt 2019 në orën 10:00 tek Krojet në Grykë të Rugovës, fillon vënia e kurorave duke vazhduar të Hani i Isuf Veselit dhe të gjitha lagjet e Shtupeqit të Vogël, Shtupeqit të Madh dhe fshatrave të tjera.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Kosova gjithmonë do të dijë të çmojë madhështinë e veprës së bijve të saj, që ranë për ta nderuar kombin

Haradinaj: Kosova gjithmonë do të dijë të çmojë madhështinë e veprës së bijve të saj, që ranë për ta nderuar kombin

Kryeministri i vendit në detyrë, Ramush Haradinaj ka pritur sot në një takim Halit Konushevcin, ...