Me një ceremoni sot 337 pjesëtarë të rinj i janë bashkuar Forcës së Sigurisë së Kosovës pas trajnimit bazik 9 mujor

Me një ceremoni sot 337 pjesëtarë të rinj i janë bashkuar Forcës së Sigurisë së Kosovës pas trajnimit bazik 9 mujor

337 pjesëtarë, në mesin e tyre 52 femra, 22 prej komuniteteve pakicë e kanë përfunduar me sukses trajnimin bazik 9 javor, dhe i janë bashkuar Forcës së Sigurisë së Kosovës. Rekrutët e rinj e kanë bërë betimin të premten, në një ceremoni të organizuar në Kazermën ‘Adem Jashari’ në Prishtinë. Kjo është gjenerata e parë e rekrutëve që i bashkohen FSK-së pas mandatimit me misionin e ri. Komandanti i FSK-së, gjenerallejtnant Rrahman Rama ka kërkuar nga pjesëtarët e rinj që kontribuojnë në ngritjen dhe zhvillimin e FSK-së me mandatin e ri, si ushtri e Kosovës. Ministri i Mbrojtjes Rrustem Berisha, tha se nuk ka detyrë më të ndershme se sa ti shërbesh vendit. Ndërsa i cilësoi me fat pjesëtarët e rinj të cilët i përkasin gjeneratës së parë që i bashkohen FSK-së me mandatin e ri ushtarak.  I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli tha se kadetët e rinj janë pjesë e ushtrisë më të re në botë. Veseli përsëriti se integriteti territorial i Kosovës është i paprekshëm. Ai tha se do të rrisin buxhetin për ushtrinë.

 

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e konsideron një degë të veten politike

Kryetari  i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, konsideron se Qeveria e Kosovës gjyqësorin e …