akp deri me 1 prill
valamobile
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Ministri i FSK-së Rrustem Berisha priti në vizitë ministrin e Mbrojtjes të Irlandës z. Paul Kehoe
Ministri i FSK-së Rrustem Berisha priti në vizitë ministrin e Mbrojtjes të Irlandës z. Paul Kehoe

Ministri i FSK-së Rrustem Berisha priti në vizitë ministrin e Mbrojtjes të Irlandës z. Paul Kehoe

 Ministri i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës, Rrustem Berisha priti ministrin e Mbrojtjes të Republikës së Irlandës, zotin Paul Kehoe. Në takimin e përbashkët në mes të dy delegacioneve, ministri Berisha së bashku me ministrin e Republikës së Irlandës, zotin Kehoe biseduan për bashkëpunimin e dyanshëm në mes të Kosovës dhe Republikës së Irlandës, MFSK-së dhe Ministrisë së Mbrojtjes të Irlandës si dhe për zhvillimet në fushën e sigurisë në Kosovë, rajon  dhe  më gjerë. Ministri Rrustem Berisha, ka  falënderuar  ministrin e Republikës së Irlandës,Paul Kehoe për bashkëpunimin  e deri tashëm dhe për ndihmën që Irlanda ka dhënë dhe po jep për Kosovën, duke e njoftuar me zhvillimet e përgjithshme në Ministri dhe në Forcën e Sigurisë së Kosovës. Pas takimit të dy ministrat dhanë nga një deklaratë për media.

Ministri i FSK-së zoti Rrustem Berisha në fjalën e tij ndër të tjera tha: ,,Patëm nderin dhe kënaqësinë që ta presim ministrin e Mbrojtjes të Republikës së  Irlandës, z. Paul Kehoe të cilin e njoftuan në pika të shkurta me të arriturat e FSK-së, me progresin e FSK-së, sidomos me integrimin e komuniteteve jo shumicë, pjesëmarrjen e gjinisë femërore në strukturat e FSK-së, me objektivat dhe synimet tona si dhe  me procesin e transformimit të FSK-së në FAK. Në të njëjtën kohë e falënderuam ministrin e mbrojtjes Kehoe, për mbështetjen dhe për përkrahjen që na kanë dhënë në rrugëtimin tonë drejt lirisë dhe sidomos pas luftës, e  që vazhdojnë të japin edhe tani në kuadër të KFOR-it. Gjithashtu e falënderuam ministrin për faktin që Irlanda ka qenë ndër të parët që e ka njohur pavarësinë Kosovës. Biseduam edhe për avancimin e bashkëpunimit të dy ministrive në fushën e sigurisë dhe për  modelet e bashkëpunimit,  dhe se shumë shpejtë do ta nënshkruajmë memorandumin e bashkëpunimit në mes të dy ministrive në fushën e sigurisë”.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri Bytyqi

Meqë Ministri i Arsimit nuk është i aftë ta zbatojë vendimin për mësim atëherë dikush do të duhej të jepte dorëheqje

Përpjeka e të ashtuquajturit SBASHK për t’ ua humbur nxënësve shqiptarë të Kosovës tri javë ...