MIT
tv dielli
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Ministria e Arsimit kërkon nga shkollat në gjithë Kosovën që të marrin masa të shtuara rreth Coronavirusit
Ministria e Arsimit kërkon nga shkollat në gjithë Kosovën që të marrin masa të shtuara rreth Coronavirusit

Ministria e Arsimit kërkon nga shkollat në gjithë Kosovën që të marrin masa të shtuara rreth Coronavirusit

Në bazë të rekomandimit të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, kanë shpërndarë nëpër shkolla materiale vetëdijësuese rreth Coronavirusit. MAShTI, po ashtu, përmes Drejtorive Komunale të Arsimit, ka kërkuar që në të gjitha shkollat në Kosovë ora e parë e mësimit të ndërrimit të pasdites sot (25.02.2020) dhe ora e parë e ndërrimit të paradites nesër (26.02.2020), t’i kushtohet rritjes së vetëdijësimit të nxënësve lidhur me masat parandaluese duke u bazuar në materialet dhe udhëzimet e pranuara nga Instituti Kombëtar për Shëndet Publik, të cilat janë shpërndarë nëpër shkolla. Sipas një komunikate, MAShTI i ka udhëzuar DKA-të që t’i pajisë shkollat me material higjienik dhe të gjitha institucionet shkollore të bëjnë dezinfektimin e shtuar të të gjitha sipërfaqeve dhe nyjave sanitare.

Kontrolloni gjithashtu

Nuredin Ibishi: Është momenti i fundit që institucionet të vihen në lëvizje dhe të operojnë në veri të Kosovës

Nuredin Ibishi: Është momenti i fundit që institucionet e vendit të vihen në lëvizje dhe të operojnë në veri të Kosovës

Shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme në komunat veriore të vendit dhe futja në karantinë, duke ...