Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha: Kosova ka nevojë për përvojën dhe ekspertizën kroate në zbatimin e MSA-së

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha: Kosova ka nevojë për përvojën dhe ekspertizën kroate në zbatimin e MSA-së

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha u takua me ambasadoren e Kroacisë në Kosovë, Marija Kapitanoviq. Në takim u diskutua thellimi i bashkëpunimit në kuadër të agjendës evropiane. Ministrja Hoxha potencoi se Kroacia ka qenë dhe vazhdon të jetë një model shembull për Kosovën drejt integrimit të suksesshëm në Bashkimin Evropian. “Kosova ka nevojë për përvojën dhe ekspertizën kroate në zbatimin e MSA-së për të përfituar nga këto përvoja të suksesshme”, tha ministrja e Integrimeve. Ndërsa, u diskutua edhe avancimi rreth zbatueshmërisë së Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA) pasi që Kroacia ka qenë vendi i parë i Ballkanit Perëndimor tek i cili u aplikua instrumenti i MSA-së dhe si janë menaxhuar sfidat e këtij procesi.

Kontrolloni gjithashtu

Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, mbështesin kandidaturën e zonjës Kamala Harris për kryetare të Amerikës

Ish-kryetari Shteteve të Bashkuara, Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, e cila garoi …