RKL: Qeveria e Kosovës krejt e pafuqishme përballë Manastirit serb të Deçanit

Moszbatimi i vendimit të Kushtetueses për Manastirin e Deçanit minon zotimin e qeverisë Kurti për zbatimin e sundimit të ligjit

Kryeministri,  Albin Kurti, ka deklaruar se Qeveria të cilën ai e udhëheq e  ka të njohur qëndrimin sa i përket çështjes së Manastirit të Deçanit,  sepse ne këtë  e kemi bërë të njohur atë edhe më herët. Qëndrimet e Qeverisë Kurti për mosnjohje të vendimit të Gjykatës Kushtetuese për dhënie në pronësi të tokës për Manastirin e Deçanit kanë bërë që shtetet e QUNT-it të reagojnë. Ata  kanë kërkuar që vendimi i Gjykatës Kushtetuese në lidhje me Manastirin e Deçanit të respektohet nga ana e qeverisë. Sipas këtyre shteteve  moszbatimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese në lidhje me pronësinë e Manastirit të Deçanit e minon zotimin e qeverisë të udhëhequr nga Albin  Kurti për zbatimin e sundimit të ligjit dhe respektimin për gjyqësor të pavarur. Zbatimi i këtyre vendimeve paraqet përgjegjësi themelore demokratike të domosdoshme për konsolidimin demokratik të Kosovës dhe integrimin e ardhshëm euroatlantik”, thuhet në deklaratën e shteteve  anëtare të QUINT-it.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i PDK-së, Elmi Reçica në krye të një delegacioni ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë

Deputeti i PDK-së dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për Integrim Evropian,  Elmi Reçica së bashku …