KEK
Fillimi / Lajmet / Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, është radhitur në mesin e 500 myslimanëve më me ndikim në botën islame
Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, është radhitur në mesin e 500 myslimanëve më me ndikim në botën islame

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, është radhitur në mesin e 500 myslimanëve më me ndikim në botën islame

Në përzgjedhjen e sivjetme nga mesi i personaliteteve myslimane më me ndikim, Qendra Mbretërore për Studime Islame dhe Strategjike, me seli në Jordani, Myftiun e  Kosovës, Naim  Tërnava, e ka radhitur në mesin e  500 myslimanëve më me ndikim në botën islame. Në  njoftimin e Bashkësisë Islame  të Kosovës  theksohet se: “Ky vlerësim jubilar për myftiun e Republikës së Kosovës është një nder jo vetëm për Myftiun Tërnava dhe Bashkësinë Islame, si organizatën fetare më të madhe në vend, por edhe për Kosovën. Vlerësimet e këtilla, që janë rezultat i punës dhe angazhimit serioz në ndërtimin institucional të jetës fetare, në ndërtimin e urave ndërmjet komuniteteve tradicionale fetare, të shprehura veçmas në tolerancën fetare në vendin tonë dhe në angazhimin për mirëqenien e popullit në përgjithësi, duhet të prezantohen para botës myslimane.

Kontrolloni gjithashtu

Krasniqi: 28 Nëntori është festë shumëdimensionale për shqiptarët

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi ka vizituar godinën e Lidhjes Shqiptare të ...