10 qershori i vitit 1999 shënon kapitullimin e regjimit gjakësor të Serbisë, pas 78 ditë bombardimesh të NATO-s nga ajri

NATO-ja po feston 75-vjetorin e saj, në kohën kur po përballet me sfida të shumta politike ndërkombëtare

Aleanca Veriatlantike NATO  po feston 75-vjetorin e saj, në kohën kur po përballet me sfida të shumta politike ndërkombëtare. Takimi treditor i nivelit të lartë, po  mbahet në Uashington nga 9 deri më 11 korrik.  Liderët perëndimorë janë tubuar për të diskutuar çështje kritike si mbështetja për Ukrainën në luftën kundër agresionit rus dhe sfidat e rritura nga aktivitetet e Kinës dhe tensionet në Lindjen e Mesme. Në një kontekst politik të tensionuar, presidenti amerikan Joe Biden dhe homologët e tij perëndimorë do të adresojnë gjithashtu shqetësimet e brendshme, përfshirë ato të Francës, Gjermanisë dhe Britanisë, si dhe sfidat politike të administratës Biden. Kërcënimi i mundshëm i rizgjedhjes së ish-presidentit Donald Trump, një kritik i fortë i NATO-s, shton një shtresë pasigurie për aleancën. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka theksuar rëndësinë e masave të reja, përfshirë krijimin e një komande të re në Gjermani dhe qendra logjistike në Evropën Lindore për të mbështetur Ukrainën.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …